Najnovije Vijesti :
Home » » Surova priča o odrastanju: Ovo su djeca koju su odgojile – životinje

Surova priča o odrastanju: Ovo su djeca koju su odgojile – životinje

ponedjeljak, 2. ožujka 2015. | 0 komentari



U nekim bizarnim okolnostima, životinje su čak naučile djecu da prežive. Ovo su neobične priče o preživaljavanju




Poznato je da kućni ljubimci mogu da nauče djecu dosta o životu. Ipak, u nekim bizarnim okolnostima, životinje su čak naučile djecu da prežive.
Ovo su neobične priče o preživaljavanju.


NATAŠA MIKHAJLOVA



U sibirskom gradu Čita, 2009. godine 5-godišnja Nataša pronađena je u zaključanom stanu sa mačkama i psima. Otac i brat su je napustili i ostavili samo sa životinjama. Dijete je bilo veoma razdražljivo i komuniciralo je samo lajanjem i mjaukanjem. Do sada nije poznato da li rehabilitacija djevojčice nakon spašavanja uspjela.


VANJA JUDIN



Sedmogodišnjeg Vanju ruska socijalna služba pronašla je u sobi punoj ptica. Majka ga je zatočila u jednoj prostoriji gdje ga je podizala kao da je i on njen kućni ljubimac. Cijeli stan je bio u lošim higijenskim uslovima, a prostorija u kojoj je Vanja odrastao bila je puna izmeta. Kada su ga socijalni radnici našli, Vanja je momentalo odveden u rehabilitacioni centar.


BELLO



Nigerijski dečak po imenu Bello, pronađen je 1996. u porodici šimpanzi. Tada je imao tek dvije godine. Naučnici koji su ga pronašli povezali su da je dječak napušten zbog mentalnog i fizičkog zaostatka. Nakon godina provedenih u rehabilitacionim centrima, Belo se i dalje ponašao kao šimpanza.


OKSANA MALAJA






Djevojčicu Oksanu porodica je napustila kada je imala samo tri godine. Ipak, uspjela je da se snađe i pronašla porodicu pasa sa kojima je počela da se igra i na kraju ostala da živi narednih pet godina. Nakon što su je socijalni radnici pronašli, Oksana je znača samo da laje i ponašala se kao svaki pas. Nakon duge terapije, uspjela je potpuno da se oporavi i danas živi povučenim životom.


DANIEL



Poznatiji kao „Koziji dečak”, pronađen je 1990. kada ga je spazila grupa turista. Imao je 12 godina i živio sam u planinama Perua. Uspio je da preživi pijući kozje mlijeko, a kada je porastao hranio se voćem i povrćem. Živio je sam osam godina. Iako nije poznavao ljudski jezik, činilo se da savršeno komunicira sa kozama sa kojima je i provodio dosta vremena.


IVAN MIŠUKOV



Kada je imao samo četiri godine, Ivan je pobjegao iz kuće u kojoj je konstantno trepio nasilje. Na ulici se snalazio za hranu, a na kraju je pronašao i leglo pasa. Životinje su mu pomogle da preživi i pružile mu sklonište. Kada ga je socijalna služba pronašla, Ivan se ponašao kao vođa čopora. Danas
vodi sasvim normalan život.






Share this article :

Nema komentara:

Objavi komentar